CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, 17 December 2011

yes ! saya DEMAM !

assalamualaikum . entry kali ni aku buat pasal demam . bila demam semua mengeluh sebab tak boleh nak bergerak kat mana mana kan ? sebabnya bila kita kite demam antibody kita lemah sebenarnye macam korang kurang bersenam , kurang minum air putih a.k.a air mineral pon boleh jugak . sebenarnya , kita sakit macam demam ke selsema ke , tak perlu kot nak jumpa doktor , just minum air putih sampai korang kejap kejap nak kencing . kencing tu lah sebenarnya membasuh body korang dari kotoran . AWAS!: dilarang menggunakan sabun basuh baju kalau nak minum air , haha ~ JOM-->

BILA demam jekan , mesti teringat zaman kanak kanak ribena kita dulu kan ? asal demam mak peluk kite , suapkan kite , buatkan sup , and macam macam lagi la kan ? sekarang dah besaw , pandai pandai lah bawak diri . rindu nak macam dulu . kalau cakap cam nie kat mak 'mak, nak macam dulu!' pasti mak akan jawab 'buang tebiat ke kau ?' free je kenekan? yelah da besar , so mak tak kuasa nak layan kerenah kita lagi .umm. teringat lah zaman tu .

hari ni aje aku dengan anak buah aku (boboy) demam . mak peluk boboy je . yelah cucu kesayangan kan? bukan jeles lah ! aku suka ade lah sebab aku pun pernah rasa saat cam gitu~ mesti korang pun penah jugak kan . kalau anak sakit , MAK lah orang yang pertama cemas . betul tak ape aku cakap nie ? angguk siket ? tak mau geleng taw . hehe ~ tak patutkan kite derhaka kat mak kite , aku hope korang adalah anak yang taat dengan mak korang . aku pun kadang kadang terHIGH suare dengan mak aku . maafkan ayang mak ! :(

THEN , demam jugak sebenar nye datang dari kite sendiri . dah tahu korang tu senang demam , antibody kureng , kurangkan lah maen masa panas ataupun hujan , nih tak , aku tengok hujantak hujan , macam tak ada perasaan je . aku pun satu , orang demam sebab hujan , kau demam sebab minum ais blend banyak sangat . wehh sedap giler tak tahan wokk ! haha . capucino+cokelat , memang tak tahan . hahaha . dahtu , hidung start berair , kepale start pening esok tu aku demam (hari ni) .

mak aku pun suruh lah abang aku belikan sup sayur untuk aku. yess ! i love sayur . aku tak boleh makan kalau tak ada sayur . aku pelik la kat orang yang tak makan sayur , hehe. jangan marah sape yang tak makan sayur . orite , aku tahu korang punye pasal nak makan ke tak kan . ok aku paham . hak asasi manusia kita tak boleh halang . (tieya dah sengal) .


sedapnya sayur tu ~ nanti nak suru mak aku buat sayur campur goreng . wow ! lamanya tak makan ! haha. maaf sape yang tak suka sayur tu , im vegetarian , hehe . jangan nak eeii sangat lah . kan makanan tu . haha ! aku sudah mereng sebab demam .

endingnya~ demam tu best. tak semua orang demam , aku demam, kau ade ? hehe~ kalau ade bagus . nie ha ade pantun siked--> saya suka warna merah , kalau saya salah jangan marah ! hehe
sekian wassalam .. B)

0 comments: