CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 30 December 2011

kenangan AIR TIN !!

assalamualaikum . lame gila lah tak update blog ni . sibuk siket haha. bkan sibuk just xde mase siket lah nk update . xde bende yang aku nak update , so aku da dapat akal aku nak citer kat korang kenangan aku kat sekolah aku tak boleh lupa and tak boleh belah ! hahaa..

begini cerita nya. satu hari tu memang panas gila lah time tu . dengan kelas yang memekak sebab cikgu tak de . semua pergi mesyuarat . aku seperti biase lepak2 dengan geng2 aku . tibe tibe , aku terasa dahaga . air kawan kawan aku pon dah habis . tak sempat nak beli time rehat . aku pon cakap lah kat kawan aku piqa . 'kau nak picit air tak ? aku ade RM1 je ni ' piqa pon cakap lah ' aku pon ade RM1 lebih . kau mntak lah sape2 lagi 5posen " . lalu aku pon mintak lah kan . kecek sane kecek sini da dapat 5posen .

aku dengan piqa pon prgi lah kat tempat yg jual air tin tu . aku pon tak tahu ape kejadah nama bende tu . piqa picit air soya , eeeiiiuuu... aku tak suka air soya . tolong la.. aku pon picit la air manggo+nata de coco. sodap taw . nak2 tengah2 panas nak mati mase tu . memamng kalau ikot peraturan aku tak boleh beli , tapi apekan daye , kantin jauh bebeno.. haha. aku pon picit jela air tu , mmg statik lah tmpat die. blakang bilik GPKMP . haha.

lepas picit tu , cikgu rohaidah pon lalu dan berkate 'sape benarkan awak picit air tu?' kiteorang dengan muke bodoh buat lah bodoh . haha. banyak nye bodoh . lepas tu cikgu tu cakap aku tak layan , die pon blah lah . aku dengan piqa gelak2 . ni sume pasal bdak form3 tu . pilih air bukan maen lama lagi . sabaw jela . kalaw tak , cikgu roi xkan perasan punye .

lepas tu kan , cikgu SERI pon lalu dan tersenyum happy die pade kiteorang dan dengan semangatnye die brkate 'bak sini air tu.' aku senyum tak nak bagi . 'bak sini air tu saya kate' . aku pon bagi lah . aku bukan tak bagi , tapi aku takut kene cubit . haha. lepas die amek air tu , die cakap 'rohani , nanti mase balik datang jumpe saya kat pejabat ' aku pon menjawab 'saya jeke cikgu ? piqa??' 'ha..piqa pon same ' .memang mase tu takut ade , kelakaw ade , nak tergelak pon ade sebab cikgu seri rampas air yang kiteowg beli macam rampas fon je. haha LOL..

LOCENG PON BUNYIK , aku dgn piqa pergi la jumpe cikgu seri tu . tapi die tak de . and kiteorang nampak air kiteorang atas meja die. haha. tergelak aku . aku ingat die dah lantak air aku dengan piqa tadi . aku pon tanya piqa 'weh , amek jela patu lari.haha' piqa said 'otak kau . tak nak aku ' tibe2 cikgu seri dtg dr blakang kiteowg , aku takut aku terus lari and die panggil 'rohani! kau nk g mana tu ? xnk air kau ke?' aku pon setak kat situ dan trgelak. haha. smpai hati cikgu jerit kuat2.. satu pejabat pandang aku dengan piqa . termasuk la cikgu roi yg glak kan kteorang . LOL . aku pon dengan muke yang amat tebal amek air tin kiteorang balek . haha.. mmg aku tak bole lupe . pasal air tin bole jadi isu ! haha..

pape pon , aku syang kwan2 aku . banyak ag kenangan . nanti la aku citer ye. mate dah memberat . haha.. sebenarnye cikgu seri tu mmg antara yg digeruni di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN ISKANDAR SHAH JASIN MELAKA MALAYSIA . haha.. pnjang kan? aku syg skolah aku . dah jadi kenangan da. aku tahu smua tu tak kan berulang lagi kan ?? emm. xpela. semat je dalm memory kite, ok la. GTG ! assalamualaikum..

0 comments: