CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, 12 December 2011

kawan lama lagi BERGUNA !!

assalamualaikum . kali ni entry pasal kawan lama . bersama fatin ashikin yang pada mula nya admin hanyalah kawan yang sangat rapat masa tingkatan dua dulu . suatu peristiwa menyebabkan dia sudah tak nak layan aku lagi . peristiwan nya ialah apabila admin telah 'MENGAJAR' dia erti setia sebab kawab kawan dalam kelas admin selalu bercerita yang dia ni HHMM2. admin jenis pantang gitu . lalu mengajak kawan admin mengenakan dia .

selepas tujuh bulan , kantoi lah pulok . dengan suka cita nya di maklum kan dia menangis . aku menjadi serba salah . dan aku menceritakan yang sebenarnya demi persahabatan kiteorang . menangis teresak esak . haha . cian kau kan cikin ? lain kali tak moh buat lagi taw bebeh . sayang bebeh(nama panggilan) . haha .

setelah tiga tahun kami tak bertegur akhirnya kami rapat seperti sedia kala . today is monday hangout with her . amek dia kat rumah . selamat lah tak jauh .kalau tak aku hentak kepala dia guna helmet MHR aku . haha . mati mati aku ingat dia nak ajak pergi melaka . hampeh bila dia cakap 'aku nak pergi jasin jelah . nak cari keje' aku pun apa lagi . menyelam minum air lah . apply sekali . aku just apply kat 7eleven dengan KFC . cam tak dapat je 7eleven tu . after that aku ajak pergi karaoke . tapi cikin ajak aku pergi kfc dan MAKAN ! wahhh . cikin belanja aku . sumpah tak percaya aku bebeh ! beli satu set kongsi dua orang sebab dia tahu dia tak kan habis dua ketul tu .. jahat mana pun cikin nie , aku still suka kawan dengan dia . sebab dulu kiteorang pernah rapat .

besides that , ahaha.. dah macam nak buat essay lah pulak . lepas makan pergi taman konon nak amik AWESOME picture . tapi sogan sogan pulak minah kerempeng nih . haha jangan marah ya . masa tu lah jugak duduk dengan mengimbas kenangan zaman sekolah . banyak lah penat pahit manis jadi kat dia di sebab kan aku . aku terpaksa berkoban menjadi kawan tak guna sebab aku nak cikin jadi seorang yang berguna . tak salah kan admin berkorban cam tu . dari aku berkorban untuk pakwe , ade baek nya aku berkorban untuk kawan kawan aku . kawan bawa kenangan sampai ke mati WOKK !
tapi cara aku maybe agak salah . memang salah untuk aku ubah cikin niehh . tapi bila fikir balik jalan niehh lah yang terbaik . dengan dia nie kene maen kasar ciket . haha. best lepak dengan kau cikin . lama dah tak wat gitu .

ending nya ~ bila bercerita dia lebih tumpukan ape yang aku cerita . tak macam orang lain . bila aku bercerita , buat aku macam tengah berceramah dalam television . pehhh ==' . paham kan kalau aku dah mengeluh macam gitu . SEBAB tu lah kawan lama lagi berguna . tak perlu nak megharap sangat lah kawan yang baru . nyesal tak sudah dee nanti . so , hargai kawan , tingkatan silaturahim anda . sekian wassalam .


kami sahabat . yabedabeduuuuuu .. <3 LOL!

0 comments: