CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, 9 December 2011

siti BUAT CONCERT !


admin simple je pergi tengok siti.. ENJOY keh ?

assalamualaikum. kali ni entry pasal siti concert . wahh . sepupu kawan aku buat concert anjuran SMART READER .cakap pasal taska ni mesti semua , 'waaaa' anak orang kaya . memang lah anak orang kaya si siti tu . baru umur lima ke enam tahun memang aku tak pasti lah . yang penting dia seorang budak yang excelent gitu. mak orang AUSTRALIA wok . mula mula datang malaysia tak athu cakap melayu so terpaksa nak SPEAKING dengan dia kalau nak bercakap. sekarang nie dah pandai and expert gila cakap melayu sampai aku speaking dia dah tak paham . ==' sengal lah siti ni . seorang yang hyperactive gila lompat sana lompat sini , lompat sana sini . haha . sampai naik rimas orang yang berada di keliling dia menjadi rimas dan rasa ingin bagi satu PELEMPANG kat pipi dia . hahaha.. ni lah sedikit sebanyak tentang siti nabila anak kelahiran australia tu . JOM ke tajuk ke tajuk utama-->

dalam pukul lapan malam gitu aku bersama jaja and khalidah pergi dewan sekolah cina sebab nak nengok siti buat concert taska dia . hahaha.. sangat kelakaw lah . dia dalah kecik orang nye , teachernya pulak pegi suruh dia pakai kain batik . hampir hampir lah nak terlondeh . selamat tak , kalau tak memang aku bantai gelak kuat kuat lah jawab nya . tanpa menghirau kan kaki , pinggang yang sedang menderita saket aku pun menyaksikan persembahan tu . dengan bangga nya apabila melihat sepupu kawan aku yang sangat cerdik menari lagu 'ewah bule' hahaha.. ewahhh kau siti . kan maen lagi kau menari kat atas pentas ye . dengan menggunakan NIKON D3100 aku , jaja lah menjadi photograper kepada siti . siti pulak jenis tak suka tangkap gambar . aku tengok jaja dah baran sebabnya picture siti nak bagi kat mummy dia . mak mana tak nak tengok perkembangan anak dia kan ?cam ni lah jadi nya bila siti tak nak amek gambar JOM --->


hahaha.. lawok sugguh gambar ni . siti kene paksa jugak dengan jaja <3


siti tengah syok sendiri kerana kawan kawan nya menari di atas pentas


ewah ewah kau siti .. mukan maen lagi kan ? hahaha.. gelek sehh .

apa pun aku sangat terhibur bila tengok anak anak cina , melayu and india sama sama menari menghiburkan hati dan mata parents dieorang . aku yang sentiasa tergelak tengok budaj budak ni menari haha.. walaupun tak sekata mereka menari , tapi tetap menarik perhatian ramai orang . so , yang ada anak tu jaga lah anak anak tu sebab mereka merupakan lambang kebagiaan sesebuah keluarga dan jugak kurniaan ALLAH yang tak ternilai untuk kita . admin hanya mampu bersedih kalau tengok banyak kes pembuangan bayi . apa lah dosa budak tu . kalau kau tak nak pun , bagi lah kat orang yang nak kan anak tu . tak pun letak leklok depan pintu rumah sesiapa pun , janganlah di cekik , di pijak and di plash dalam mangkuk tandas (emo pulak admin ni) . YA ALLAH . admin hanya mampu menyampaikan pendapat . jauhi zina . tingkatkan akidah anda :) sekian wassalam ..


keluarga bahagia . <3 babai ..

0 comments: