CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, 13 December 2011

menangis !

assalamulaikum . orang tua tua pernah cakap jangan terlalu gembira kelak kita yang melalak nanti . cam tu lah gambaran hidup aku hari ini . mula mula memang sangat gembira but the ending aku melalak non-stop tahu tak . sekian lama aku tak mengalirkan air mata tapi malam ni mengalir jugak air mata nie . maybe dia rindu kat aku kot :)

kecewe.. memang sangat sakit . sakit dia lebih sakit dari terkena pisau yang tajam . bila seorang perempuan mengalirkan air mata , sudah tentu perkara yang berlaku amat memeritkan . tahu tak menangis tu sebenarnya meringankan beban atau masalah yang sedang melanda diri seseorang yang bernama wanita/perempuan . apabila seseorang tak dapat nak fikir apa disebabkan masalah yang menimpa , kemungkinan dia akan menangis sepuas hatinya hingga tak dapat menahan keperitan yang sedang di lalui seseorang itu . kebanyakkannya CINTA . bila pasangan mula berpaling tadah , maka kita akan merasakan kecewa yang teramat dalam , luka yang bukan kepalangan yang tak mungkin diubati dengan hanya 'saya mintak maaf' kerana itu bukan ubat nya . sebalik nya , ubatnya ialah MENANGIS .




maka si lelaki akan mencari reason untuk memujuk perempuan . anda salah ! bukan itu yang di inginkan seorang wanita apabila dia berasa sedih dan kecewa atas perbuatan si lelaki . apabila perasaan kecewa dan sakit hati yang teramat . wanita mungkin akan berasa benci kepada si lelaki sejenak . mungkin jugak pabila menagis hati akn sembuh dengan sendiri nya . tapi ingat sewaktu perempuan mengalirkan air mata jangan sesekali mengganggu dia kerana dia akan melayan perasaan nya dengan menangis tertonggeng tonggeng macam admin tadi .

selalunya perempuan akan mengambil masa yang amat panjang untuk menenangkan diri mereka . bagi tia ,tia lagi suka menyendiri dari keluarga , kawan kawan dan dunia luar .bila kecewa , bilik tidur lah dunia admin . tia jarang berasa kecewa sebab cinta . tapi tia mahu berkongsi pendapat tentang perasaan wanita bila kecewa . apa yang tia tulis segalanya dari hati ni sendiri , apa yang tia rasa saat nihh .

segala apa yang aku cakap nih bukan lah 100% aku salah kan lelaki . bila aku tanya sorang laki nih , jawabnya 'ade sebab lelaki menipu ' dan bila aku tanya apa sebab nya dia cakap bergantung pada setiap perhubungan . katanya lah . hmm . i dont think so . menipu tetap salah bagi aku , aku tak pernah rasa macam nihh punya saket wokk ! menangis , menangis dan menganis . tu je yang mampu aku buat setakat nihh . belom sampai tahap aku nak bunuh diri . aku masih ingat ALLAH .

ending nya ~ benar lah ISLAM melarang couple couple nihh . sebab sakitnya percintaan memang tak de tandingan nya . so , pesanan tia , janganlah bercinta selagi hati belum cukup matang . bukan kan melarang , tapi sekadar menasihati antara manusia , nak ikot di persilakan . tak nak ikot pun di persilakan . bila nanti kau kecewa , baru time tu kau ingat pesanan aku . khimat nasihat di hujah olah : sistertieya.blogspot.com
sekian , terima kasih daun keladi , ada masa tia update lagi . wassalam :)

0 comments: